FETÖ ve PKK'ya "Deva" oldular

Deva Partisi devletin ve kamu kurumlarının içinden temizlenen FETÖ ve PKK irtibatlı KHK'lılara kalkan oldu. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ihraç edilen KHK’lıların hepsini geri alacaklarını açıkladı. Babacan, OHAL Komisyonu'nu da kapatacaklarını söyledi.

Sık sık FETÖ ve PKK ile irtibatlığı olduğu için kamudan uzaklaştırılan ihraç edilenlere kalkan olan Millet İttifakı ve bileşenleri bu kez eylem planı açıkladı. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, KHK’lıların hepsini göreve iade edeceklerini belirterek şunları söyledi: 

- Haksız yere kamudan ihraç edilen herkesin hak ve itibarlarını iade edeceğiz. İşlerine kaldıkları yerden aynen başlayacaklar. Kamu düzeni ve millî güvenlikle doğrudan ilişkili kurumlarda görev yaptıktan sonra ihraç edilenler ise idarenin kendilerine uygun göreceği bir göreve başlayacaklar.

Kamu görevine iade edilenlerin haklarındaki tüm kısıtlamaları kaldıracaklarını öne süren Babacan, OHAL Komisyonu'nu kapatacaklarını savunarak şunları belirtti:

- Kamu görevine iade edeceğimiz tüm KHK’lıların her türlü yasal, mali ve sosyal haklarını iade edeceğiz. Haklarındaki tüm kısıtlamaları kaldıracağız. Olağanüstü Hâl İşlemleri İnceleme Komisyonunu kapatacağız. İktidara geldiğimizde terör örgütü üyeliği kapsamında yargılanmalarından kaynaklanan haksızlıklara son vereceğiz.

Babacan, şöyle devam etti: 


- Hakkında soruşturma veya kovuşturma olmayanları, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilenleri ve beraat kararı alanları KHK ile ihraç edildikleri kamu görevlerine iade edeceğiz.
# fetö # pkk # terörist # terör # ali babacan # Millet # deva # Kamu # khk # komisyon # ohal # son # Partisi