Bilgen CHP ile HDP arasındaki pazarlığı itiraf etti

SES Partisi Genel Başkanı Ahyan Bilgen, 2016 yılında dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bilgen, 15 Temmuz öncesinde dokunulmazlık tartışmalarının yaşandğı dönemde CHP ile HDP arasında yapılan pazarlığı itiraf etti.

HDP’den istifa ederek SES Partisi’ni kuran Ayhan Bilgen, özel bir televizyon yanında, HDP ve CHP'nin 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde yaptığı pazarlığı anlattı.

Bilgen, 2016 yılında milletvekillerinin dokunulmazlığının tartışıldığı dönemde, birkaç ismin, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda CHP'yi ikna etmek için asker kökenli bir vekilin devreye girdiğini aktardı.


Ayhan Bilgen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun o dönemde dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı olduğunu söyledi. “Ama gizemli bir oylama tablosu ortaya çıktı" dedi.


CHP'nin darbe girişiminden önceden haberdar olduğu konusunda da üstü kapalı açıklamalar yapan Bilgen, 15 Temmuz'dan hemen önce bir darbe beklentisinin olduğu, hatta tarih verilerek 'Dışarı çıkılmaması' uyarılarının yapıldığını söyledi.

Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen’in açıklamalarına CHP kanadından henüz herhangi bir yanıt gelmed

# chp # pkk # hdp # 15 temmuz # kemal kılıçdaroğlu # kılıçdaroğlu # ayhan bilgen # itiraf # Partisi # dokunulmazlık