Mavi Vatan'da dev atılım

Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu seneden itibaren her yıl bir denizaltımızı hizmete alarak, 2027 yılına kadar 6 adet yeni tip denizaltımızı donanmamıza kazandırmış olacağız" dedi.

Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığında Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni'ndeki konuşmasında, denizaltıların ülke, millet ve Türk Silahlı Kuvvetleri için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sınırların içinde ve dışında fedakarca görev yapan askerlere muvaffakiyetler dileyen Erdoğan, yeni tip denizaltı projesinin ikinci denizaltısı olan Hızırreis'in havuza çekim işleminin yapılacağını ve 6. denizaltı Selmanreis'in de ilk kaynağının gerçekleştirileceğini söyledi.


Erdoğan, bu kritik projede yaklaşık 30 yerli firmanın, denizaltı platformu ve su altı teknolojisine yönelik tasarımları ve üretimleriyle sorumluluk üstlendiğini kaydetti.

Ayrıca pek çok firmanın da alt yüklenici olarak denizaltıların üretim sürecine katkı sunduğunu belirten Erdoğan, denizlerdeki güce güç katacak bu denizaltıların inşa edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

"MİLGEM'İN İNŞASINA 2025'TE GÖLCÜK TERSANESİ'NDE BAŞLIYORUZ''


MİLGEM'in inşasına 2025'te başlayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİLGEM'in önemiyle ilgili şunları ifade etti.

"Çok değil daha 15-20 yıl öncesine göre hayal dahi edilemeyen bu başarıları önemsiyor, ancak yeterli görmüyoruz. Savunma ürünlerinin tasarımından imalatına kadar her safhasında yerlilik oranlarımızı en üst düzeye taşımaya çalışıyoruz. Reis sınıfı denizaltılarda mevcut sistemlerin geliştirilerek kullanılmasına yönelik araştırma geliştirme faaliyetlerine başladık. Yerli ve milli yakıt pili, ana elektrik motoru, batarya ve çeşitli tipte sonarların geliştirilmesine öncelik veriyoruz. Diğer savunma sanayi hamlelerimizde olduğu gibi burada da hedefimiz milli denizaltı projemizi hayata geçirmektir. Milli dizayn ve ağırlığı milli sistemlerden oluşacak milli denizaltımız MİLGEM'le ilgili hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. MİLGEM'in inşasına inşallah 2025 senesinde Gölcük Tersanesi'nde başlıyoruz."

''BİZE PARASIYLA VERİLMEYEN SİLAHLAR TERÖR ÖRGÜTLERİNE TIRLARLA AKTARILDI''

Ülkemizin terörle mücadelesini yok sayan ülkelerin ülkelerin teröre verdiği desteği eleştiren Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

İnsanımızın canına, malına, hürriyetine kasteden teröristlere yönelik meşru sınır ötesi harekatlarımız nedeniyle hedefe konulduk. DEAŞ'la sahada göğüs göğüse mücadele ettiğimiz dönemlerde bile akla hayale girmeyecek ithamların, iftiraların muhatabı olduk. Öyle ki DEAŞ'ın sınır illerimizi hedef alan roket saldırıları ve terör eylemleriyle boğuştuğumuz günlerde adeta yangından mal kaçırırcasına ülkemizdeki hava savunma sistemleri sökülüp götürüldü. Bize parasıyla verilmeyen silahlar, 'DEAŞ'la mücadele' kılıfı altında eli kanlı terör örgütlerine bedelsiz olarak on binlerce tırla aktarıldı. Terörizmle ve düzensiz göçle mücadelenin en ön safında yer alan Türkiye, güney sınırı boyunca bir terör koridoru marifetiyle kuşatılmak istendi.

# türkiye # erdoğan # terör # cumhurbaşkanı # türk # Mavi Vatan # savunma # ilk # denizaltı # son # ülke # milgem # milli sanayi