CHP'den Süleymancılara kadro tahsisi

Aydınlık Gazetesi, CHP’nin 2019 Yerel Seçimlerinde İstanbul ve Ankara adaylarını destekleyen Süleymancılara kadro tahsis ettiği bilgisine ulaştı. Kaynaklar, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 2 bin 500, Ankara’da ise 2 bin Süleymancıya kadro verildiğini söyledi. Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk skandalına Vatan Partisi'nden tepki geldi.


CHP’nin Süleymancılara kadro ayırdığı öğrenildi.

Aydınlık Gazetesi, yerel seçimlerde CHP’li adayları destekleyen Süleymancılara CHP’li belediyelerde kadro tahsis edildiğini yazdı. Süleymancıların işe alınmaları için İstanbul Büyükşehir Belediyesine 2 bin 500, Ankara Büyükşehir Belediyesine de 2 bin kişilik liste verdikleri belirlendi. Süleymancıların verdiği listelerde yer alan isimlerin tamamına yakınının işe alındıkları belirtildi.

Belediyede çalışan üst düzey bir yetkili de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Süleymancılarla anlaşma yaptıklarını öğrendiklerini söyledi. Yetkili, “Seçimi kazanmak için sesimizi çıkarmadık” ifadelerini kullandı. Süleymancıların aynı pazarlığı İstanbul, Antalya (Alanya) ve başka illerde de yaptığı kaydedildi.

Aydınlık gazetesine bilgi veren üst düzey belediye çalışanları da Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel kalem Müdürü Yüksel Arslan’a dikkat çekti. Arslan’ın Süleymancılarla yapılan görüşmeleri organize eden ve görüşmelere bizzat katılan isimlerden biri olduğu kaydedildi. Üst düzey yetkili, Arslan’ın Süleymancıların işe alınma işlerini bizzat organize ettiğini de söyledi.

Aydınlık, Mansur Yavaş'ın, kendi talimatıyla milyonluk usulsüzlükler yaptıklarına dair haklarında teftiş raporları hazırlanan 3 kişinin görevlerine devam ettiğini de ortaya koydu. Tolga Kepir, Nihat Aras ve Ramazan Kabasakal'ın daire başkanı yapılması, teftiş raporlarına karşın hâlâ bu görevlerine devam ettikleri ifade edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluklarla ilgili Cumhuriyet savcılarına gerekli bilgi ve belgelerin ulaştırılmasında sorunlar olduğu da öğrenildi. Savcılık tarafından soruşturmaya ilişkin belge talep edilen birimlerin başında halen haklarında soruşturma yürütülen kişilerin bulunmasının soruşturmaların sağlıklı ilerlemesine engel olduğu vurgulandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde gündeme gelen yolsuzluklarla ilgili de Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz’den tepki geldi.

# istanbul # ibb # chp # ankara # vatan partisi # cumhuriyet # süleymancılar # Deniz # Mansur Yavaş # Partisi # deniz tokgöz # kadro # yüksel Arslan