Suriye'nin kuzeyine operasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyine yönelik harekât mesajı vermesinin ardından gözler bölgeye çevrildi. Olası operasyonun Tel Rıfat, Münbiç ve Ayn el Arap bölgelerine yapılacağı öngörülüyor.

Terör örgütlerinin Suriye'nin kuzeyine saldırıları devam ederken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bölge için operasyon mesajı verdi.

Operasyonda önceliğin daha önce güvenli hale getirilmiş bölgeler ile Türkiye’ye saldırıların yapıldığı alanlara verilmesi bekleniyor.

Azez’in güneyindeki Tel Rıfat, Cerablus’un güneyindeki Menbiç ile Karkamış’a dönük roketli saldırının gerçekleştiği Ayn el Arap’ın harekâtın öncelikli hedefleri olabileceği belirtiliyor.

Son dönemde Irak'ın Kuzeyinde büyük darbe alan terör örgütü, saldırılarını Suriye'nin Kuzeyinde yoğunlaştırdı. Örgüt tarafından işgal edilen Tel Rıfat, bir terör kampı haline geldi. Bu nedenle harekatın muhtemel hedeflerinden birinin de Tel Rıfat olacağı ifade ediliyor.

Operasyonla ilgili tahminlerden biri de Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekâtları ile güvenli hale getirilen bölgelerin genişletilmesi. Bu bölgelerin birleştirilerek Suriye sınırı boyunca 30 kilometre derinliğinde bir koridor oluşturulması.

Uzmanlar, terör örgütünün son dönemde özellikle Fırat’ın doğusunda “topraklanma” olarak tanımlanan bir anlayışla yeniden yuvalanmaya başladığı görüşünde.

# türkiye # erdoğan # suriye # operasyon # terör # cumhurbaşkanı # münbiç # son # bahar # ayn el arap # Tel Fırat