Suriye operasyonu ABD'yi endişelendirdi

ABD, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapılacağı operasyonlara karşı olduğunu açıkladı. Operasyonun bölgesel istikrarı zedeleyeceğini savunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, bu durumdan derin endişe duyduklarını söyledi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapacağı operasyon ABD'yi endişelendirdi. Terör örgütüne binlerce TIR silah ile işgal desteği veren ABD, olası operasyona karşı ilk mesajını verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyine yönelik verdiği operasyon mesajını değerlendirdi.

Price, düzenlediği basın toplantısında, operasyonun bölgesel istikrarı daha da fazla zedeleyeceğini savundu. Price, şöyle konuştu:

- Türkiye'nin güney sınırındaki meşru güvenlik endişelerinin farkındayız. Ancak herhangi bir yeni operasyon, bölgesel istikrarı daha da zayıflatır, ABD güçlerini ve koalisyonun DEAŞ'a karşı mücadelesini riske atar.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, operasyondan endişe duyduklarını da öne sürerek şunları ifade etti:

- Suriye'nin kuzeyinde artan potansiyel askeri faaliyetlere ve özellikle buradaki sivil nüfus üzerindeki etkisine ilişkin raporlar ve tartışmalar konusunda derin endişe duyuyoruz.
# abd # türkiye # erdoğan # suriye # operasyon # terör # güvenlik # cumhurbaşkanı # Ned Price # istikrar