CHP yine FETÖ iddiasına sarıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz öncesi FETÖ'nün de söylemi olan “Erdoğan Kaçacak” iddiasını yeniden ortaya attı. “Erdoğan ABD'ye kaçış planını yürürlüğe koydu" diyen kılıçdaroğlu, bürokratlara yönelik tehditlerini de sürdürdü. CHP Liderine kaçış iddiasında ilk destek de suç örgütü lideri Sedat Peker'den geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski yıllarda da dile getirdiği FETÖ söylemi, “" Erdoğan kaçacak" iddiasını yeniden dillendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı FETÖ menşeili bu iddiayı daha önce CHP'nin ABD temsilcisi Yurter Özcan da dile getirmişti. Yurter Özcan, CHP Liderinin yeni diye sunduğu bu belgeleri 31 Mart 2020 günü ABD Hazine Bakanlığı Vergi Dairesi’nden temin ettiklerini açıkladı.15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce Pentagon’da olduğu ortaya çıkan Özcan'ın ABD derin devletiyle sıkı temasları da basına yansımıştı.

Kılıçdaroğlu, Meclis grup toplantısında dile getirdiği iddiayı, sosyal medyadan paylaştığı video ile de sürdürdü. Cumhurbaşkanı Tayyih Erdoğan’ın ABD’ye kaçacağını ileri sürdü. ABD’nin bir “hukuk devleti” olduğunu da savundu.

CHP Genel Başkanı, hem grup toplantısında hem de sosyal medyada paylaştığı video bürokratlara yönelik tehditlerini de sürdürdü.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin toplu bir kaçış planı iddiasını ilk olarak ise 2014’te FETÖ'nün kanalı Samanyolu TV'de dillendirmişti. FETÖ’nün de Erdoğan için aynı propagandayı yaptığı dönemlerde…

Kılıçdaroğlu, 19 Mart 2014’te bu açıklamasından birkaç gün sonra 26 Mart’taki Denizli mitinginde bu kez Erdoğan’ın Sudan’a kaçacağını öne sürmüştü.

FETÖ, CHP ve Pentagon'un "Erdoğan çaresiz, kaçacak propagandası ile ilgili dikkat çeken bir diğer makale de ABD Dış İlişkiler Konseyi'nin yayın organı Foreign Affairs'te yayımlanmıştı. ABD derin devletinin tehdit izlerini taşıyan Ocak 2022 tarihli makalede 'Erdoğan için oyunun sonu' başlığı kullanılarak, genel seçimlerde kaybedeceği, "yargılanmaması için de anlaşma yapmalı" mesajı verilmişti.

FETÖ propagandasını yeniden Türkiye gündemine taşıyan CHP Genel Başkanına ilk destek ise suç örgütü lideri Sedat Peker’den geldi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından Sedat Peker tarafından kullanıldığı öne sürülen "Deli Çavuş" isimli sosyal medya hesabından dikkat çeken bir dizi paylaşım yapıldı.

# chp # abd # türkiye # fetö # erdoğan # 15 temmuz # kemal kılıçdaroğlu # cumhurbaşkanı # denizli # ilk # pentagon # sedat peker