Salvo denizdeki hedefleri vurdu

Türkiye Silahlı İnsansız Hava Araçları üretimindeki başarısının ardından, şimdi de Silahlı İnsansız Deniz Araçlarında da önemli adımlar atıyor. Ülkemizde üretilen “SALVO” adlı Silahlı İnsansız Deniz Aracı'nın test atışları, Bursa'nın Karacabey ilçesinde yapıldı. “SALVO” testleri başarıyla tamamladı.

Türkiye Silahlı İnsansız Hava Araçları üretimindeki başarısının ardından, şimdi de Silahlı İnsansız Deniz Araçlarında da önemli adımlar atıyor. Ülkemizde üretilen “ SALVO” adlı Silahlı İnsansız Deniz Aracı'nın test atışları, Bursa'nın Karacabey ilçesinde yapıldı. “SALVO” testleri başarıyla tamamladı.

Türkiye, silah sanayide önemli işlere imza atıyor. Türk Üretimi Silahlı İnsansız Hava Araçları ( SİHA’lar) dünyanın gündemindeyken şimdi de Silahlı İnsansız Deniz Araçları göze çarpıyor. "SALVO" adlı SİDA'nın test atışları, Bursa'nın Karacabey ilçesinde yapıldı.

"SALVO" Dearsan Tersanesinin öz kaynaklarıyla üretiliyor. Sınıfının en hızlısı. Hareketli su üstü hedefine karşı güdümlü mermi ve makineli tüfekle atış yapabiliyor.

Test atışında birçok ülkenin büyükelçisi, askeri ataşeleri, yerli ve yabancı diplomatları ile protokol üyeleri yer aldı.

Testleri başarıyla geçen bu araçların, çeşitli deniz savunma sanayi araçlarına entegre edileceği ve kısa sürede milli envantere gireceği bildirildi.

# bursa # türkiye # siha # milli # türk # savunma # Hava # Karacabey