Konya'da Türk Dünyası rüzgarı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Altın Dokunuşlar Sergisi ve Kültür Festivali, “Türk Dünyası” temasıyla on binlerce sanatseveri ağırlıyor. KOMEK’in yaptığı çalışmalarla kadın istihdamına büyük katkı sağlayan festivalde yok yok.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, 16. Altın Dokunuşlar Sergisi ve Kültür Festivali Türk Dünyası temasıyla başladı.

Anadolu’nun en büyük sanat festivaline gelenler Türk Dünyası motifleri taşıyan 2 bin 140 eserini görebildiği gibi konserlere, atölye çalışmalarına ve konferanslara katılabiliyor.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Serginin bir sanat şölenine ve bir festivale dönüştüğünü söyledi.

Yoğun katılımın olduğu sergiyi gezen vatandaşlar ise kadın istihdamına katkı sağlayan Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

KOMEK kursiyerleri ise el emeği göz nuru eserlerini sergiledi.

Festivali kapsamında Taksim Trio, Anadolu Ateşi ve Göksel Baktagir konserleri; Kemal Sayar, Özgür Bolat, Saniye Bencik Kangal konferansları da yer alıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Altın Dokunuşlar Festivali 29 Mayıs Pazar akşamı 21.00’e kadar Selçuklu Kongre Merkezinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

# türk # Konya # türk dünyası # festival # Kültür # belediye # Mayıs