Beyoğlu Kültür Yolu festivali başlıyor

"Beyoğlu Kültür Yolu Festivali" başlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 28 Mayıs-12 Haziran tarihlerinde yapılacak festivalde birbirinden önemli etkinlikler yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 28 Mayıs-12 Haziran tarihlerinde " Beyoğlu Kültür Yolu Festivali" düzenleniyor.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile bir şehrin somut ve somut olmayan kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleniyor.

Operadan, sergiye, tiyatrodan konsere, birçok kültür sanat etkinliğinin gerçekleştirileceği Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nin dış alanında kurulan Türk Telekom Açık Hava Sahnesi, birbirinden ünlü 26 ismi izleyicilerle buluşturacak.

Festival boyunca her gün 17.00 ve 20.00'de başlayan iki program şeklinde düzenlenen konserlerde Açık Hava Sahnesi, Mazhar Alanson'dan Can Bonomo'ya, İkiye On Kala'dan Fatma Turgut'a birbirinden ünlü müzisyen ve müzik grubunun konserine ev sahipliği yapacak.


"Gençler Yolda" sergisi de festival boyunca AKM Kültür Sokağı'nda gezilebilecek. AKM'de çocuklara özel olarak hazırlanan atölyeler de Beyoğlu Kültür Yolu Festivali boyunca AKM Çocuk Sanat Merkezi'nde minikleri ağırlayacak.


AKM Yeşilçam Sineması, film gösterimleri ve özel söyleşilerle sinemaseverlere kapsamlı bir program sunacak. Festival çerçevesinde Türk Sinema Vakfı ile iş birliğinde "Yeni Kuşak Sinemacılar" buluşmalarında farklı yönetmenler ağırlanacak.

Anadolu'nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden ilham alan Anadolu Ateşi de "Troya" gösterisi ile 4 Haziran'da sahne alacak.

# atatürk # türk # konser # turizm # beyoğlu # tiyatro # sergi # festival # Kültür # opera # Hava # Mayıs # Atatürk Kültür Merkezi # Yolu