Meclis'in gündeminde neler var?

Meclis'in gündeminde bu hafta önemli kanun teklifleri yer alıyor. Genel Kurul'da ihracatçılara ilişkin düzenleme ve avukatlık teklifi görüşülecek. Uzun süredir üzerinde çalışılan dezenformasyonla mücadele teklifi de komisyonda tartışılacak.

Meclis bu hafta da yoğun mesaisini sürdürecek.

Meclis Genel Kurul'unda ihracata ilişkin teklifin görüşmelerine devam edilecek. Düzenlemeyle serbest bölgelerde ihracata yönelik yatırım ve üretim teşvik edilecek. Hazineye ait serbest bölgelerde üstyapıların kullanılmasına kolaylık sağlanacak.

Avukatlık meslek kanunu teklifi de Genel Kurul gündemine gelecek. Değişiklikle büyük illerde birden fazla büro kurulabilecek. Birin üzerinde baronun bulunduğu şehirlerde her bir baro tarafından adli yardım bürosu açılabilecek.

Komisyonlarda da yasama faaliyetleri hız kesmeyecek. Ak Parti ve MHP'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı dezenformasyonla mücadele teklifi bunlardan biri olacak.

Teklif ile sosyal medyada yalan haberi yayarak kamu düzenini bozanlara bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. İnternet medyası da yasal alt yapıya kavuşacak.

Marmara Denizi'ndeki deniz salyasını önlemek için hazırlanan teklif ise 30 Mayıs Pazartesi günü Meclis Bayındırlık ve İmar Komisyonu’nda ele alınacak. Düzenlemeyle Marmara havzasındaki illerde ileri atık su arıtma tesisleri kurulması sağlanacak.

Meclis Dışişleri Komisyonu da 30 Mayıs Salı günü toplanacak. Komisyonda Türkiye ile Kongo, Tunus ve Mali arasındaki anlaşmalar onaylanacak.

Meclis'te grup toplantıları da devam edecek, liderler grup kürsüsünden gündemdeki konuları değerlendirecek.

# türkiye # mhp # ak parti # meclis # gündem # Deniz # üretim # internet # kanun teklifi # Mayıs # dezonformasyon