Kira uyuşmazlıklarına ara buluculuk çözümü geliyor

Kiralardaki fahiş artış ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getirince yargının iş yükünü arttı. Devreye Adalet Bakanlığı girdi. Uyuşmazlıkların kısa sürede çözüme kavuşturulması ve mağduriyetlerin giderilmesi için kirada ‘arabuluculuk’ mekanizması zorunlu hale gelecek.

Kiracı ev sahibi davaları yargının iş yükünü artırınca devreye Adalet Bakanlığı girdi. Uyuşmazlıkların giderilmesi için kirada ‘arabuluculuk’ zorunlu hale geliyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “81 İl Kurum Ziyaretleri Değerlendirme Toplantısı”nda konuya ilişkin açıklama yaptı. Yeni Şafak'ın haberine göre Bakan Bozdağ'ın, “ Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğu zorunlu hale getireceğiz” dediği öğrenildi.

Böylelikle işçi-işveren, tüketici ve ticari uyuşmazlıkların kısa sürede çözüme kavuşturulmasını sağlayan arabuluculuk yöntemi kira uyuşmazlıklarında da uygulanacak.

Böylece mülk sahipleri ile kiracıların dava açmadan önce arabulucuya başvurması gerekecek. Arabuluculuk görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması halinde ancak dava açılabilecek.

# adalet bakanlığı # Arabuluculuk # kira