315 bin insan var ama iki kişi ile ilgileniyorlar

Adalet Bakanlığı iş kalitesinin arttırılması ve personelin daha verimli çalışması amacıyla Yozgat’ta hizmet içi eğitim merkezi açtı. Açılış konuşmasını yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’a sahip çıkan Batılı ülkeleri eleştirdi. Bozdağ, hakim ve savcıları tehdit eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da tepki gösterdi.

KAMERA: TANSEV KARA

Personel eğitim merkezi açıldı, yargı alanında yaşanan gelişmeler değerlendirildi.

Adalet Bakanlığı iş kalitesinin arttırılması ve personelin daha verimli çalışması amacıyla hizmet içi eğitime önem veriyor. Ankara ve Rize’deki eğitim merkezlerine bir yenisi daha eklendi.

Yozgat Personel Eğitim Merkezi 31 Mayıs’ta açıldı. Merkezde meslek etiği, iş disiplini, mesleğin gerektirdiği bilimsel, teknik bilgi ve beceri kazandırıcı eğitimler verilecek. Açılışa Bakan Bozdağ da katıldı.

Bozdağ, konuşmasında isim vermeden terörden tutuklu Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’ya sahip çıkan Batılı ülkeleri eleştirdi:

- Avrupa'dan gelenlere de söylüyoruz, Türkiye'nin cezaevlerinde bugün 315 bin civarında vatandaşımız var. İki kişiyle ilgileniyorlar. Madem, insan hakları, hak, hukuk, adalet diyorsunuz, cezaevlerinde 315 bin civarında vatandaşımız var, bunların hak ve hukukuna ilişkin bir şikayet gelmedi mi? Niye onlarla ilgilenmiyorsunuz? Kimsenin onlarla ilgili bir derdi yok. Onların hak ve hukukuna dair söyledikleri tek cümle duymadık.

Açıklamalarıyla sık sık bürokratları, hakim ve savcıları hedef alan CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na da tepki gösterdi Bakan Bozdağ:

- Hiçbir kesimin grubun şamar oğlanı değildir. Bu saldırılar karşısında onların hakkını korumak benim ve hükümetin ortak görevidir.

Bozdağ’ın gündeminde fahiş kira artışına karşı alınacak önlemler de vardı:

- Fiyatları fahiş artırma suçunu 237. Madde ile 240. Madde cezaları aririlmaktadir. Stokculufin be yalan haberlerle işçi ucretlerinin artmasına alt üst sınırı artirilitorr. Kiralarla llcili bir çalışma var

# chp # türkiye # bekir bozdağ # avrupa # Yozgat # Başkan # bin # adalet bakanı # selahattin demirtaş # osman kavala # Mayıs