Erdoğan bürokratları tehdit eden CHP'lilere tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay’ın 160. kuruluş yıl dönümünde konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratları tehdit eden açıklamalarına tepki gösterdi. Erdoğan, "Kamudaki insanları tehdit etmek faşist ve darbeci zihniyetin yansımasından başka bir şey değildir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratları tehdit eden açıklamalarına tepki gösterdi.

Sayıştay'ın 160'ıncı yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nunun sözlerini, “faşist ve darbeci zihniyetin yansıması” olarak niteledi.

- Biz birilerinin sürekli yaptığı gibi tüm kamu görevlilerini tehdit ederek kendi siyasetçimize alan açmaya çalışmadık. Biz devlet geleneğine aykırı bir söz söylememeye dikkat ediyoruz. Kamu görevlilerini tehdit etmek ve mevcut iktidara karşı kışkırtmak faşist ve darbeci zihniyetten başka bir şey değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay'ın üstlendiği sorumlulukları hakkıyla yerine getirdiğinden şüphe duymadığını söyledi:

- Burası kendisi doğrudan hesap soran değil hesap sorulmadan önce çalışmaları yürüten bir kurumdur. milletimizin kamu kaynaklarının nasıl harcandığı en doğru şekilde takip edebilmesini temin ettik. Sayıştay'ın denetim alanını genişlettik. bizim denetimden kaçmadığımızın en büyük kanıtı yaptığımız tüm değişikliklerdir. Sayıştay'ın imkanlarını artırmayı sürdürdük. türkiye'nin demokrasi ve kalkınma sürecinde geçtiğimiz 20 yılda bir asırlık yol kat ettik.

# chp # türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # Devlet # Sayıştay