''9 ABD üssü Türkiye'nin milli güvenliğine tehdittir''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeminde Yunanistan’daki ABD üsleri vardı. ABD'nin Türkiye'yi hedef alan tahrik ve tertiplerinin artık infial sınırlarına dayandığını belirten Bahçeli, Yunanistan'a da "ateşle oynamayın" uyarısı yaptı. 12 adalarla ilgili olarak da "çalınmış mal sahibine iade edilecektir; ya seve seve ya da zorlaya zorlaya " ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Yunanistan’daki ABD üslerine dikkati çekti.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, konuşmasının büyük bir bölümünü Türkiye’ye yönelen ABD tehditlerine ayırdı. Washington'un kışkırtmasıyla Akdeniz ve Ege’de gerilimi tırmandıran Yunanistan’a “ateşle oynamayın” uyarısı yaptı.

Bahçeli, ABD silahlarıyla donatılan 12 adaların Türkiye'den gasp edildiğini vurguladı. "Adalet, ya seve seve, ya da zorlaya zorlaya yerini bulacaktır.” İfadelerini kullandı.

MHP Liderinin gündeminde, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine olası askeri harekatı da vardı. Bölgede, Türkiye'ye yönelen terör tehdidinin arttığına dikkati çeken Bahçeli, yeni ve ezici bir sınır ötesi operasyonun zorunluluk haline geldiğini belirtti.

Bahçeli, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğine de değindi. “Teröristlerin ellerindeki silahı verenler de teröristtir." Dedi. Her iki ülkenin de teröre destek konusunda kırmızı kart cezalısı olduğunu belirtti.

MHP Lideri Bahçeli, iç politika gündemine ilişkin de konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Van mitingindeki açıklamalarının "teröre ve terörizme uzatılmış zeytin dalı" olduğunu söyledi.

# chp # abd # türkiye # yunanistan # erdoğan # mhp # devlet bahçeli # terör # cumhurbaşkanı # nato # askeri # askeri üs # 12 ada