Meclis'te "HDP'li Güzel" yoklaması

PKK'lı teröristle ile fotoğrafları ortaya çıkan firari HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in vekilliğinin düşürülmesi süreci başlatıldı. Ak Parti ve MHP’nin Meclis Başkanvekillerinin yönettiği oturumlar, “Yoklama” ile açılacak.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye kapatma davası sürerken gözler, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in vekilliğinin düşürülmesine çevrildi. Güzel’İn vekilliğinin düşürülmesi için çalışmalar başlatıldı.

Adıyaman’da operasyon ile etkisiz hale getirilen terörist Volan Bora’nın HDP’li Semra Güzel ile samimi fotoğrafları geçen aylarda ortaya çıkmıştı. PKK’nın terör kamplarında bulunduğu da görülen HDP’li Güzel’in dokunulmazlığı kaldırıldı.

Ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP’li Güzel’in Norveç’e kaçtığı iddia edildi. Dokunulmazlığı kaldırılan Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi gündeme geldi.

Edinilen bilgilere göre, Ak Parti ve MHP’nin Meclis Başkanvekillerinin Genel Kurul oturumunu yönettiği günlerde, çalışmalar “Yoklama” ile açılacak.

Son birleşimin olacağı 7 Temmuz'a kadar Meclis Genel Kurulu, 18 birleşim yapacak. İç Tüzüğe göre 18 birleşimin 5'ine mazeretsiz katılmayan HDP’li Güzel’in milletvekilliği düşürülebilecek.

HDP’li Güzel, 5 birleşim boyunca Genel Kurul’a gelmezse, devamsızlığı Meclis Başkanlık Divanınca tespit edilecek. Devamsızlık, Anayasa-Adalet Karma Komisyonuna bildirilecek.

Karma Komisyon, HDP’li Güzel’in vekilliğinin düşürülmesine ilişkin karar alıp, raporu Meclis Genel Kurul’una sunacak. Genel Kurul’da yapılacak oylamada salt çoğunlukla karar alınırsa, Güzel’in milletvekilliği düşürülecek.

Üyeliğinin düşmesi istenen milletvekili isterse Karma Komisyon'da ve Genel Kurul'da kendisini savunabiliyor veya bir üyeye savundurtabiliyor. Oylama, Karma Komisyon raporu üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasından itibaren 24 saat geçmeden yapılamıyor.

# pkk # mhp # terörist # ak parti # diyarbakır # hdp # operasyon # terör # meclis # milletvekili # son # Semra Güzel # yoklama