Batı, Ukrayna’ya silah sevkiyatına devam ediyor

Batı, silah kaçakçılığının yeni merkezi haline gelen Ukrayna’ya silah sevkiyatına devam ediyor. Polonya, Kiev ile 630 milyon dolarlık silah anlaşması imzaladı. Norveç de Kiev’e 22 adet obüs hibe etti. Sahada ise Rusya’nın ilerleyişi sürüyor. Rus ordusunun, Severodonetsk Havaalanında da kontrolü sağladığı açıklandı.

Batı’nın kontrolündeki Ukrayna yönetimi, Polonya ile 650 milyon dolarlık silah anlaşması imzaladı.

Kiev’e, kundağı motorlu Krab obüslerinin satışını da öngören silah anlaşması, Polonya’nın son 30 yılda imzaladığı en büyük anlaşma oldu. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Ukrayna’nın bu silahları alabilmek için Avrupa Birliği’nden fon aldığını söyledi.

Norveç de Ukrayna’ya 22 adet obüs hibe etti. Norveç Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, “Ukrayna bu tür silahları özellikle talep etti. Gelişmeler, Kiev'e daha ağır topçu ve silah sistemlerinin de gönderilmesini gerekli kılıyor" denildi. Açıklamada ayrıca Norveç askerlerinin Ukrayna askerlerini obüslerin kullanımı konusunda Almanya’da eğittiği bilgisi paylaşıldı.

Sahada ise, Rus Ordusunun ilerleyişi sürüyor. Lugansk Halk Cumhuriyeti, Severodonetsk’te yerleşim birimlerinin ardından havaalanının da kontrol altına alındığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı da operasyonda son 24 saatte, 160 Ukrayna askeri ve 320 nenonazi militanın daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

# rusya # Ukrayna # almanya # oldu # avrupa birliği # norveç # batı # savunma # Polonya # son # kiev # Severodonetsk