ABD'de benzin fiyatları yine rekor kırdı

Amerika Birleşik Devletleri’nde akaryakıt fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. En az 10 eyalette benzinin 4 litrelik galon fiyatı, 5 doların üzerine çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde benzinin ateşi harlandı. Petrol fiyatlarındaki artışın akaryakıt istasyonlarına yansıması sonucu ülkedeki az 10 eyalette benzinin galon fiyatı 5 doların üzerine çıkarak, tüm zamanların en yüksek seviyesine tırmandı.

Amerikan Otomobil Birliği'ne göre, ABD'de benzin fiyatları, yaklaşık 4 litreye denk gelen galon başına ortalama 4,8 dolara yükseldi.

New Jersey ve New York dahil 10 eyalette, 4 litrelik benzine 5 dolardan fazla ödeme yapılırken, Kaliforniya'da bu rakam 9,60 dolara kadar yükseldi.

ABD'de benzinin ortalama fiyatı geçen yıla kıyasla yüzde 53'lük artış gösterdi.

Avrupa Birliği'nin, Rus ham petrolüne kısmi ambargo uygulanması yönündeki kararından bu yana ham petrol fiyatları tırmanışa geçti.

ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, fiyat artışının süreceği tahminini paylaştı. Goldman Sachs analistleri, petrol piyasasının dengelenmesi için Brent ham petrolünün 12 ay içinde varil başına ortalama 135 dolardan fiyatlanması gerektiğini öngördü. Bu rakam, bankanın bir önceki tahmininden 10 dolar fazla…

# abd # rusya # amerika # avrupa birliği # artış # yaptırım # Amerika Birleşik Devletleri # ödeme # Goldman Sachs # akaryakıt fiyatları