CHP'li Aydın belediye başkanına 6 Yıla kadar hapis istemi

Aralarında CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da yer aldığı 16 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, Çerçioğlu'nun “zincirleme görevi kötüye kullanma” suçundan 2,5 yıldan 6 yıla kadar hapsini istedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun 6 yıla kadar hapsi isteniyor. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 16 kişi hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı. İddianamede Aydın Büyükşehir Belediyesi idaresinin yapacağı bir işin ihale yolu ile özel şirkete verildiği belirtildi. Cumhuriyet savcısı bu yöntem ile kamunun zarara uğratıldığını tespit etti.

İddianamede yer alan bilgilere göre, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerine eğitim danışmanlığı, mali danışmanlık adı altında ihaleler yapıldı. İhalelere hep aynı 3 şirket teklif verdi. Bu şirketlerin 3’ü de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun danışmanı Erkan Karaarslan ile bağlantılıydı. Bu yöntemle bütün ihaleler Erkan Karaaslan’ın eşi, erkek kardeşi, kayınbiraderi, baldızı, kız kardeşinin ortağı olduğu şirketlere verildi.

Cumhuriyet Savcısı, bu hizmet alımlarının özel uzmanlık ve deneyim gerektirmediğini belediye personelinin de bu işleri yürütebileceğini değerlendirdi. Danışmanlık hizmeti alımı ile sadece iki ihalede 108 bin 560 lira kamu zararı oluştuğu tespit edildi.

İddianamede CHP’li belediye başkanı Çerçioğlu ile diğer şüphelilerin birden fazla kez görevlerinin gereklerine aykırı hareket ederek kamu zararına neden oldukları ifade edildi. Karaarslan'ın proje yöneticisi olduğu firmalara haksız menfaat sağladığı, zincirleme şekilde de görevi kötüye kullanma suçunu işledikleri anlaşıldı. Zincirleme görevi kötüye kullanma suçundan Aydın 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılaması devam eden Başkan Çerçioğlu hakkında 2,5 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Çerçioğlu hakkında, "görevi kötüye kullanma, usulsüzlük, ihaleye fesat karıştırma” suçlamalarıyla açılmış davalar ve devam eden soruşturmalar bulunuyor.

# chp # bin # cumhuriyet savcılığı