Davutoğlu PKK'nın tezlerine sahip çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK tezlerini savunduğunu söylediği Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bir video yayınladı. Davutoğlu PKK'nın bölücülük için dillendirdiği ana dilde eğitim projesine sahip çıktı. Yerel özerklik isteyen Davutoğlu PKK'nın belediyelerdeki denetimine son veren kayyumlara da karşı olduklarını belirtti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır’da düzenlenen “Demokratik Geleceğimizin İnşası: Kürt Meselesi” çalıştayında yaptığı konuşma tartışılmaya devam ediyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK tezlerini savunuyor tepkisi üzerine Davutoğlu bir video yayınladı.

PKK'nın talebi olan ana dilde eğitime sahip çıkan Davutoğlu, Avrupa Birliği ile birlikte terör örgütünün isteği olan yerel özerklik projesine de destek verdi. Davutoğlu, PKK'nın belediyelerdeki denetim ve finansmanını engelleyen kayyyumlara da karşı olduklarını söyledi.

- Ne demişiz, yerel yönetimlerde demokrasi demişiz. Biz KCK'ya da kayyuma da karşıyız.

Davutoğlu, 6'lı masa toplantısı sonrası 10 maddelik "ilkeler ve hedefler bildirgesi" ile ilgili ise yeni bir zihniyetin başlayacağını ileri sürdü.

pkk mhp diyarbakır hdp devlet bahçeli terör avrupa milliyetçi hareket partisi Gelecek Partisi anadilde eğitim 6'lı masa ahmet dvutoğlu