Bakan Mustafa Varank milli üretime vurgu yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dışa bağımlı olunan birçok ürünün Türkiye'de üretileceğini söyledi. Varank, "Bu işin cari açığın azaltılmasına katkısı 16 milyar 500 milyon lirayı bulabilecek." dedi.

Milli üretime vurgu yaptı. Teknoloji odaklı sanayi hamlesi hakkında bilgi verdi:


- Kritik teknolojilerin ülkemizde üretilmesini sağlamak üzere başlattığımız teknoloji odaklı sanayi hamlesi diye bir program var. Toplam büyüklüğü 2 milyar 700 milyon lira olan türkiyenin farklı şehirlerinden 21 projeyi destekleme kararı aldık.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Güney Ege Kalkınma Ajansı Projeleri ve Muğla Teknopark Açılış Töreni'ne katıldı. Bakan Varank, 30 milyon TL’nin üzerinde kaynak aktarılan sanayiden tarıma, kırsal kalkınmadan turizme kadar 26 projenin açılışını yaptı.

Bakan Varank, Cari açığın azaltılması için teknolojik yatırımların devam edeceğini söyledi.

Varank, "Teknoloji odaklı sanayi hamlesinin cari açığa katkısı 16 milyar 500 milyon lirayı bulabilecek." dedi ve ekledi:


- Yerli ve milli üretim neticesinde dışa bağımlı oluğumuz bir çok ürün sadece türkiyede üretilmeye başlanacak ve bu işin cari açığımıza katkısı 16 milyar 500 milyon lirayı bulabilecek. Yani cari açığımızın azaltılmasında çok ciddi bir imkanı biz teknoloji odaklı sanayi hamlesi ile elde etmiş olacağız.
# milli # ege # mustafa varank # Sanayi # teknoloji # üretim # milli üretim