Ankara'da DEAŞ operasyonu: 3 kişi yakalandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü yaptığı iki ayrı operasyonda DEAŞ üyesi 3 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerden 2’sinin interpol tarafından Kırmızı bültenle aranan teröristleri olduğu öğrenildi.

Ankara’da terör örgütü DEAŞ mensuplarına yönelik operasyon yapıldı. 2 ayrı adreste yapılan operasyonda 3 kişi yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan yabancı uyruklu A.N. ve C.V. gözaltına alındı.

Geçmiş yıllarda çatışma bölgelerinde terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir diğer operasyonda da DEAŞ adına sosyal medyadan paylaşımlar yapan ve eleman kazanma faaliyetleri yürüten yabancı uyruklu A.A.'yı gözaltına aldı. Şüpheli ile birlikte ele geçirilen dijital materyallerde, terör örgütü elebaşlarının konuşmaları ile örgütün infaz görüntüleri de yer aldı. Şüpheli, emniyetteki işlemleri sonrası çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

# ankara # operasyon # deaş # terör # mücadele # interpol # Ankara Emniyet Müdürlüğü