Otobüs biletleri de taksitle satılmaya başladı

Bayram öncesi artan bilet fiyatları nedeniyle en düşük fiyatlı otobüs seyahatine bile talep düştü. Seyahat şirketleri de bankalarla anlaşarak taksitli bilet satışına başladı.

Kurban Bayramı öncesi tatil planları yapılırken artan seyahat ücretleri vatandaşı zorluyor. En düşük fiyatlı otobüs seyahatine bile talep düştü. Seyahat şirketleri buna çözüm olarak taksitli bilet satışına başladı.

İstanbul’dan Malatya’ya bayram ziyareti için gidecek dört kişilik bir ailenin en ucuz otobüs bilet ücreti 3 bin lirayı buluyor. Uçak tercih edildiğinde ise bu rakam 5 bin 500 liraya çıkıyor.


İstanbul Ankara arası seyahat otobüsle 350, uçakla 750, özel araçla 2 bin liraya mal oluyor.

İSTANBUL-ANKARA
OTOBÜS: 350
UÇAK: 750
ÖZEL ARAÇ: 2.000 TL


Bilet fiyatları artınca otogarların eski yoğunluğundan da eser kalmadı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, salgın öncesi otogardan günde 2 bin 500 otobüs çıkarken bu yıl bu sayının bin 400’e kadar düştüğünü hatırlattı.

Yıldırım, ekonomik daralmanın yeni bir sistemi başlattığına dikkat çekti:

- Firmalarımız 2 taksitli bilet satışına başladılar banlalarla anlaşma yaparak. En uzun mesafe van, van ın fiyatı 750 lira şu anda. İstanbul trabzon 600 lira. 4 kişilik bir ailenin gidiş dönüşü 4800 lira. Bunun içine eme içmeyi koyduğunuzda 6000'i buluyor. bu da artık taksitle ödenebilecek bir rakam dar gelirli insanlar için. Vatandaşın satın alma gücünü kolaylaştırmak için 2 taksitli bilet satışı giderek gelenek haline gelecek gibi görünüyor.
# istanbul # ankara # bayram # fiyat # bilet # uçak # Kurban Bayramı # kurban # turizm # Otobüs # bin