Marmaris yangınında sabotaj iddiası

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale edildi. Söndürme çalışmalarına ilişkin son açıklama Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den geldi. Kirişci, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı da sabotaj iddilarıyla ilgili soruşturma başlattı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 17 adalar mevkiindeki yangına havadan karadan müdahale ediliyor. İHA'nın tespit ettiği yangın akşam saat 20.00 sıralarında başladı.

Yangın 300-400 hektarlık alan üzerinde etkili oluyor. Bördübet ve Değirmenyanı bölgesinde tahliye edilen ev sayısı 50 oldu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi.

Olay yerinde olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medyada çıkan haberlerle ilgili sert konuştu. Önlem alındığını söyledi.

Soylu yangında sabotaj olup olmadığının ise araştırıldığını belirtti. Muğla Başsavcılığı da sabotaj iddialarının araştırılması için soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da helikopterle yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

1 Haziran'da Muğla Valiliği ormanlık alanları korumak için önlem almıştı.

Gökova Körfezi, Ula, Akbük, Datça Reşadiye Yarımadası, Güvercinlik, Göltürkbükü, İztuzu, Köyceğiz Gölü, Dalyan, Göcek, Faralya, Kelebekler Vadisi, Menteşe Kavak ormanları, Yatağan gibi ormanların yoğun olarak bulunduğu çok sayıda bölgeye 31 Ekim'e kadar giriş yasaklanmıştı. Mesire alanları ise kapsam dışında bırakılmıştı.

Öte yandan geçen yıl Hatay, Antalya, Muğla'daki orman yangınlarını PKK'ya bağlı "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" üstlenmişti.

Geçen hafta Mersin'de orman yangınları, kundaklama ve sabotaj türü eylemleri yaptığını duyuran "ateşin çocukları" oluşumuna operasyon yapılmıştı.

# Mersin # pkk # antalya # yangın # cumhurbaşkanı # muğla # hatay # orman # oldu # Marmaris # Tarım # ateşin çocukları # sabotaj