Metal emekçileri eylem yaptı

Türk Metal Sendikası'na üye oldukları için işten atıldığı iddia edilen Mikropor işçileri fabrika önünde eylem yaptı. Sendikanın Ankara Şube Başkanı İbrahim Biçer, işten atılan emekçiler iş başı yapana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Fabrikada sendika bayrağını dalgalandırma konusunda kararlı olduklarını vurguladı, emekçilerin işe geri alınmasını istedi.

Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Mikropor Anonim Şirketi 6 çalışanını işten çıkardı. “Ahlâk ve iyi niyet kurallarına uymama” gerekçesinin gösterildiği işçilerin Türk Metal Sendikası’na üye oldukları için çıkarıldığı iddia edildi.


İşten atılan emekçiler için Türk Metal Sendikası, fabrika önünde eylemlerini artırdı. Fabrika önündeki eylemde açıklamayı Türk Metal Ankara Şube Başkanı İbrahim Biçer yaptı.


Biçer, sendikal örgütlenmeyi engellemeye çalışan işverene karşı mücadeleyi büyüteceklerini bildirdi. Şube başkanı işten atılan emekçiler işe geri dönene kadar fabrika önündeki kararlı eylemlerinin süreceğini de vurguladı.

# ankara # türk # Sanayi # fabrika # sendika # örgütlenme # Türk Metal