KKTC'de orman yangını: Müdahale sürüyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de orman yangınıyla mücadele ediyor. Gazimağusa’da dağlık ve ormanlık alanda dün akşam saatlerinde başlayan yangına müdahale sürüyor. Alevlerin, rüzgarın da etkisiyle Altınova ve Ağıllar köylerine doğru ilerlediği bildiriliyor. Öte yandan yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişi tutuklandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Gazimağusa'ya bağlı Ağıllar ile Mersinlik köyleri arasındaki dağlık ve ormanlık alanda yangın çıktı.

Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Alevlerin, rüzgarın da etkisiyle Altınova ve Ağıllar köylerine doğru ilerlediği bildirildi.

Yangın bölgesinde bulunan İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, alevlerin Altınova'da Mandıralar bölgesini, Ağıllar bölgesinde ise Buluşa Manastırı'nı tehdit ettiğini söyledi. Toroslu, Mersinlik Köyünün tahliyesi için de gerekli önlemlerin alındığını belirtti.
/
Öte yandan yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişi tutuklandı.

Yangının, yol kenarında bırakılan kepçenin akü kablolarının kısa devre yapması sonucu çıktığı ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradığı tahmin ediliyor.

Bölgede şu ana dek yanan alanın 2 bin 600 dönüm olduğu da açıklandı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında yaralanan bir itfaiye personeli ile dumandan etkilenen 3 kişinin de hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel de yangın bölgesine giderek, söndürme çalışmalarını yerinde inceledi.

# yangın # cumhurbaşkanı # türk # orman # KKTC # ersin tatar # müdahale # bin # söndürme # Gazimağusa