Akıncı B rekor yeniledi

Bayraktar Akıncı B yüksek irtifadaki en ağır faydalı yükle dayanım uçuşunu başarıyla tamamladı. Milli imkanlarla geliştirlen Akıncı B rekorunu 45 bin 118 feet’e (13.716 metre) çıkarak üçüncü rekora imza attı. Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar sosyal medyadan "Fırtına gibi esiyor" sözlerini paylaştı.

Bayraktar Grubunun geliştirdiği Taarruzi İnsansız Hava Aracı Akıncı B yine irtifa rekorunu kırdı. Akıncı B, en ağır yükle uçuşunu tamamladı.

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen Akıncı Projesi kapsamında Baykar tarafından milli olarak geliştirilen Bayraktar, Akıncı-B, kendisine ait milli havacılık irtifa rekorunu daha yükseğe taşıdı. Akıncı B rekorunu yüksek irtifadaki en ağır faydalı yükle dayanım uçuşunu tamamladı.

Test kapsamında 45 bn 118 feet irtifaya kadar yükselen Akıncı TİHA, 20 saat 23 dakikalık uçuşun ardından Çorlu Hava Meydan Komutanlığı'ndaki merkeze döndü. Baykar Savunma Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Akıncı-B için sosyal medyada, "Fırtına gibi esiyor" paylaşımını yaptı.

Diğer yandan Bayraktar Akıncı-B, halihazırda devam eden test faaliyetlerinin yanı sıra Anadolu Kartalı Tatbikatı'nda da görev alacak.

# iha # siha # akıncı # tiha # Selçuk Bayraktar