TİSK'ten asgari ücret açıklaması

Türkiye İşveren Sendikası, asgari ücret zammı ile ilgili açıklama yaptı. Asgari ücret zammına yeşil ışık yakan TİSK, kurulacak masada mutlaka yer alacaklarını açıkladı. TİSK tarafından yapılan açıklamada "Çalışanlarımıza, işletmelerimize ve işimize katkı sağlayacak her türlü karara destek vermeye hazırız" denildi.

Temmuz ayına sayılı günler kala asgari ücret ile ilgili yeni açıklama geldi.

Açıklamayı Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu yaptı. TİSK, asgari ücrete dair yapılacak olası bir toplantıda işveren tarafını temsilen mutlaka masada olacaklarını belirtti:

- Asgari ücretin değerlendirilmesine dair yapılacak olası bir toplantıda işveren tarafını temsilen mutlaka masada olacağız ve toplam fayda odaklı çalışmalarımız ile görüşlerimizi paylaşacağız.

TİSK’in yazılı açıklamasında, Türkiye'nin de tüm dünya gibi olağanüstü ekonomik şartların küresel boyutta yaşandığı belirsiz bir dönemden geçtiği vurgulandı. Bu belirsiz ortamda üreticileri ayakta tutmanın önemli olduğu belirtildi:

- TİSK olarak, birinci önceliğimiz her zaman ülkemizin ve çalışma arkadaşlarımızın sürdürülebilir refahı oldu. Diğer yandan, böyle bir ortamda işletmelerimizi ve üreticilerimizi ayakta tutmanın, üretimin devamlılığını sağlamanın da büyük önem taşıdığını biliyoruz. İşletmelerimizin karşılaştığı risk ve fırsatların birlikte değerlendirilmesini istiyoruz.

Açıklamada,"Birlikte Mümkün" anlayışı ile bu dönemin yine işçi, işveren ve hükümet diyaloğu ve dayanışmasıyla en iyi şekilde aşılacağını belirtti. "Geleceğimize, çalışanlarımıza, işletmelerimize ve işimize katkı sağlayacak her türlü karara destek vermeye hazırız" değerlendirmesine yer verildi.

# türkiye # zam # hükümet # enflasyon # Asgari ücret # işçi # Temmuz # işveren # türkiye işveren sendikası # ek zam