Bakanlık'tan BDDK kararı ve döviz açıklaması

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun aldığı tedbirlerle ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, "Birbirini tamamlayıcı ve finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik tedbirler alınmaya devam edilecek" ifadeleri kullanıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun aldığı karar sonrası yazılı bir açıklama yaptı.

Bakanlık, birbirini tamamlayıcı ve finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik tedbirlerin alınmaya devam edileceğini belirtti.

Yapılan açıklamada, alınan bu kararların 9 Haziranda atılan adımların bir devamı olduğu vurgulandı. TL'ye teşvik kapsamında 9 Haziran'da Gelire Endeksli Senet, tüketici kredileri, kredi kartları, kredi karşılık oranları, altın sertifikası ihracı ile ilgili bir dizi karar devreye alınmıştı.

Bu kararlar, 9 Haziranda attığımız adımların bir devamıdır. Kredi piyasası gelişmelerine yönelik alınan bu tedbirler hem Türkiye Ekonomi Modelimiz çerçevesindeki selektif kredi yaklaşımımızı hem de finansal istikrarı destekler niteliktedir. Tüm ekonomi kurumlarımızla birlikte ve eşgüdüm halinde birbirini tamamlayıcı ve finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik tedbirler alınmaya devam edilecektir.

# türkiye # kredi # ekonomi # maliye # BDDK # banka # karar # bakanlık # Haziran # hazine # teşvik # bankacı