İşte istenen teröristlerin listesi

NATO'ya üye olmak isteyen Finlandiya ve İsveç'in Türkiye'ye geri vermediği terör hükümlülerinin listesi ortaya çıktı. Listede kırmızı bültenle aranan teröristler de var. İsveç’in dosyasını beklettiği terör zanlılarının çoğunluğunu da FETÖ’cüler oluşturuyor.

Türkiye'nin tepkisi ve ısrarlı taleplerine rağmen NATO'ya girmek isteyen İsveç ve Finlandiya, terör hükümlülerini iade etmiyor.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre İsveç’in PKK ve uzantılarıyla kurduğu ilişkiler fotoğraflarla tek tek tespit edilirken, her iki ülkeden bugüne kadar iadesi istenen isimlerin listesi de yeniden gündeme getirildi.

Finlandiya, bugüne kadar Türkiye’nin iadesini talep ettiği 10’u terörden, 2’si ise diğer suçlardan arananlar olmak üzere 12 kişiyi teslim etmedi. İsveç de Türkiye’nin iadesini istediği 26’sı terör, 7’si diğer suçlardan arananlar olmak üzere 33 kişiyle ilgili dosyaya olumlu yanıt vermedi.

Çoğunun iade talebini reddeden İsveç, 11 terör zanlısının dosyasına ise henüz hiç dönüş yapmadı. İsveç’in dosyasını beklettiği terör zanlılarının çoğunluğunu ise 


FETÖ’cü Alperen Melikhan Doğan, Orhan Er, Ramazan Faruk Güzel, Orhan Er (aynı ad soyadla iki kişi var), Bülent Keneş, Levent Kenez, Murat Çetiner, Harun Tokak, Yılmaz Aytan ile PKK’lı Derdiye Kül ve Nuray Şen’in iadesine yönelik Türkiye’nin gönderdiği dosyalar beklemede tutuluyor.

İsveç’in Türkiye’nin iadesini istediği bazı terör şüphelilerine vatandaşlık verdiği de belirlendi. İsveç’in Kırmızı Bülten ile uluslararası aramaları olan PKK’lı teröristler Halef Tak, İsmet Kayhan, Aysen Alhan , Mehmet Sıraç ile TKP-ML/TİKKO’lu Neriman Candan, Mustafa Candan ve THKP-C’li Hamza Yalçın’a vatandaşlık verdiği ortaya çıktı.

Türkiye, İsveç’ten bugüne kadar iadesini istediği isimlerle ilgili tek olumlu cevabı 2015 yılında aldı. İsveç, Türkiye’nin istediği PKK’lı Mehmet Emin Çiçen’i 17 Şubat 2015 yılında sınırdışı ederek, Türkiye’ye iadesini sağladı. 

# abd # türkiye # fetö # pkk # terör # isveç # nato # finlandiya