Ek gösterge düzenlemesi Meclis'e sunuldu

AK Parti, 3600 ek gösterge ile "öğrenci affı" düzenlemesini de içeren ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifini Meclis’e sundu. Düzenleme ile birlikte tüm memurların ek göstergelerine 600 puan eklenecek. Çeşitli nedenlerle üniversite öğrenimi yarım kalanlara eğitime geri dönme imkânı verilecek.

Hem kamu çalışanları hem de öğrencilerini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge ile "öğrenci affı" düzenlemesini içeren ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan kanun teklifinin görüşmelerine, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda başlandı.

Yasayla, yılbaşından itibaren tüm memurların ek göstergelerine 600 puan eklenecek. Öğretmen, polis, sağlık çalışanları ve din görevlilerinin de ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek.

Öte yandan öğrenci affı Yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmekte iken ilişiği kesilenler ile bu yükseköğretim kurumlarına kayıt hakkı elde ettiği halde çeşitli sebeplerle kayıt yaptıramamış öğrencilere geçmişe yönelik süre sınırlaması olmaksızın öğrenimlerine devam etme hakkı tanınıyor.

# ak parti # tbmm # meclis # 3600 ek gösterge # üniversite # bütçe # plan # torba kanun # 3600 # ek gösterge # öğrenci affı