"NATO dağılmakta olan bir güç"

Çin televizyon kanalı CCTV, Vatan Partisi Mersin İl Başkanı ve Aydınlık Gazetesi yazarı Ali Rıza Taşdelen ile röportaj yaptı. Taşdelen, NATO'nun köşeye sıkıştığını, yenildiğini söyleyerek "NATO ne kadar birlik görüntüsü verse de bugün dağılmakta olan bir güç." ifadesini kullandı.

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Türkiye Üyesi Ali Rıza Taşdelen, Çinli televizyon CCTV'ye verdiği röportajda NATO'nun mevcut durumunun sıkıntıda olduğunu söyledi.

"Aslında NATO'nun başı belada ve bununla ne yapacaklarını bilmiyorlar. Başarısız oldu. Ekonomik kriz kapıda ve enerji krizi Avrupa'yı hazırlıksız yakaladı. Yükselen yaşam maliyetleri ve enflasyon oranıyla Ukrayna krizine çözüm aramak zorundalar. Bazı batılı ülkeler birlik yanılsaması yaratmaya çalışsa da aslında NATO dağılıyor” ifadelerini kullandı. 

Taşdelen, ABD'nin aslında Rusya-Ukrayna krizini kendi çıkarları çerçevesinde bitirmek istemediğini kaydetti. Taşdelen, şöyle konuştu: 

- Aslında ABD, Ukrayna krizinin devam etmesini kesinlikle istiyor. ABD başkanının, çatışmanın ve krizin devam etmesinin ABD için faydalı olduğu anlamına gelen bazı açıklamalarını gördük. ABD, NATO üyesi ülkeleri bir arada tutmaya çalışıyor. NATO'nun doğuya doğru genişlemesini ilerletmek ve Avrupa'yı kendi yanında tutmak amacıyla Rusya'yı kuşatmak için Ukrayna'yı kullandı.
# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # çin # enflasyon # avrupa # nato # Partisi