"ABD en büyük insan hakları ihlalcisi"

İran İslami Şûra Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Vahid Celalzade, ABD’nin insan hakları konusunda çifte standart uyguladığını söyledi. ABD’nin büyük bir insan hakları ihlalcisi olduğunu söyleyen Celalzade, ancak Washington’un bu konuda Türkiye ve İran gibi ülkeleri suçladığını belirtti. Nedeninin ise Türkiye ve İran’ın ABD politikalarına itiraz etmesi olduğunu bildirdi.

ABD’nin insan hakları ihlallerine dikkat çekti. Washington’un ise kendisine karşı koyan Türkiye ve İran gibi ülkeleri yönelik insan hakları üzerinden suçlamalar yaptığını belirtti.

İran İslami Şûra Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Vahid Celalzade, ABD’nin insan hakları ihlalleri hakkında Ulusal Kanal’a özel açıklamalar yaptı.

ABD’nin tıpkı İran’a yaptığı gibi Türkiye aleyhinde de insan hakları üzerinden raporlar hazırlamasını değerlendiren Celalzade, ancak bu raporların gücünü kaybettiğini söyledi.

"ABD en büyük insan hakları ihlalcisi" - Resim : 1

Ulusal Kanal İran Temsilcisi Gürkan Demir, İran İslami Şûra Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Vahid Celalzade

# abd # türkiye # iran # ulusal kanal # Ulusal # washington