PKK-YPG'yi MİT korkusu sardı

Terör örgütü PKK'nın tepe kadrosundan pek çok isim, Türkiye'nin başarılı operasyonlarıyla etkisiz hale getirildi. PKK'nın Suriye kolu YPG'yi de operasyon korkusu sardı. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre YPG'nin sözde yöneticileri, etkisiz hale getirilmemek için bölgedeki ABD üslerinde saklanmaya başladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın, PKK'nın tepe kadrosuna yaptığı başarılı operasyonlar terör örgütünde şok etkisi yarattı. MİT'in operasyonlarından korkan teröristler, ABD'ye sarıldı.

MİT'in SİHA'lar desteğiyle yürüttüğü operasyonlarda, örgütün yönetici kadrosundan pek çok isim etkisiz hale getirildi. Bu nedenle PKK'nın sözde liderlerinin hareket alanı giderek daraldı.

Örgütün etkin olduğu bölgelerde, sahadaki MİT personeli, PKK'nın kabusu olmaya devam ediyor. En büyük korku ise PKK'nın Suriye kolu YPG/PYD'de yaşanıyor.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre YPG'nin tepe kadrosu, MİT'in olası bir operasyonunda etkisiz hale getirilmemek için bölgedeki ABD üslerinde saklanıyor. Üslerden ayrılmayan YPG'li isimler, mecburen gidecekleri yerlere de Amerikan askerlerinin refaketinde, ABD araçlarıyla gidiyor.

# abd # pkk # suriye # operasyon # YPG # terör # siha # MİT # Ulusal # istihbarat # PERSONEL # üs