TMO hububatta fiyat artışı açıkladı: İşte fiyatlar

Toprak Mahsulleri Ofisi hububat alım fiyatlarını ton başına buğdayda 400 lira, arpada da 200 lira artırdı. Kararı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci sosyal medya hesabından duyurdu. Kararda hububat alım primlerinin de temmuz ayından itibaren ödeneceği duyuruldu.

Toprak Mahsulleri Ofisi hububat alım fiyatlarını güncelledi. Kararı Bakan Vahit Kirişçi duyurdu.

Üreticilerimizin emeklerinin karşılığını vermek için Bakanlık olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci sosyal medya hesabından, " TMO Hububat alım fiyatları güncellenmiştir. Çiftçilerimize hayırlı olsun." mesajı ile yeni fiyatları yayınladı.

Kirişci açıklamasını "TMO alım fiyatlarını ton başına buğdayda 400 lira arpada ise 200 lira artırılmasına ve hububat alım primlerinin temmuz ayından itibaren ödenmesine karar vermiştir." şeklinde sürdürdü.

Açıklamada, “TMO'ya bugüne kadar ürün teslim etmiş olan tüm üreticilerimiz, artırılan yeni alım fiyatlarından faydalanacak; geriye dönük fiyat farkı ödemeleri ise temmuz ayında üreticilerimizin banka hesaplarına aktarılacaktır.” denildi.

Kirişci, yayınladığı mesajda " Ülkemizde mayıs ayı ortasında lokal olarak başlayan hububat hasadı bugün itibarıyla yaklaşık yüzde 20'ler seviyesindedir. Hasat, yağış rejimindeki kaymalar sebebiyle birçok bölgemizde normaline göre yaklaşık 2-3 hafta ötelenmiştir. Hasat edilen ürünlerin büyük bir kısmının halen üretici elinde olduğu ve ticarete konu edilmediği gözlenmektedir." dedi.

Hububat alım priminden üreticilerin yararlanmaları için ürünlerini en geç 1 Eylül 2022 tarihine kadar TMO'ya satmış olmaları gerekiyor.

# üretici # bakan # Temmuz # tmo # Toprak Mahsulleri Ofisi # Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci