Suç örgütlerine 'Tümör' operasyonu

Suç örgütlerine yönelik 24 ilde dev operasyon başlatıldı. 9 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temin eden 26 suç grubuna yönelik “Tümör” operasyonu sürüyor. Operasyon kapsamında 284 şüpheli hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından “ Tümöroperasyonu başlatıldı.

9 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temin eden 26 suç grubuna yönelik 24 ilde eş zamanlı baskınlar yapıldı. 284 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

KOM birimlerinin söz konusu suç örgütlerine yönelik yaptıkları teknik ve fiziki takip ile elde ettikleri deliller sonucunda şüphelilerin kumarhanelerde borçlandırdıkları kişilere zorla senet imzalattıkları ve tehdit yoluyla tahsilat yaptıkları ortaya çıktı.

Ayrıca suç örgütlerinin; eğlence mekanlarını para vermeden alarak haksız kazanç elde ettikleri, ticari işletmeleri baskı altına alarak yağmaladıkları ve uyuşturucu madde sattıkları belirlendi.

Operasyon ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kamu güvenliği ve barışını korumak en büyük önceliklerimizden olup suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir." ifadesine yer verildi.

Bakanlık açıklamasında Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı tarafından organize suç örgütleri ile mücadele kapsamında geçen yıl 8 ilde " Sahil Rüzgarı", 9 ilde "Sahil Rüzgarı-2", 30 ilde "Tırpan" ve nisan ayında ise 16 ilde eş zamanlı " Müsilaj" operasyonlarının yapıldığı hatırlatıldı.

# operasyon # uyuşturucu # örgüt # kaçakçılık # Kamu # mücadele # araç # çalışan # Müsilaj # tümör # organize suç # tespit # İç İşleri Bakanlığı # sahil rüzgarı