Antalya Havalimanı uçuş rekorunu tazeledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya Havalimanı'nda Kurban Bayramı'nın birinci günü bin 34 uçak trafiği ile rekor tazelendiğini duyurdu. Karaismailoğlu, salgın sonrasının en yüksek rakamına ulaşıldığını bildirdi.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle havalimanlarında hareketlilik arttı. Antalya Havalimanı bayramın ilk günü 1034 uçak trafiğiyle rekor tazeledi. Açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan geldi.

Antalya Havalimanı’nda 2 Temmuz’da 1026 uçak trafiğiyle rekor kırılmıştı. 9 Temmuz'da iç hatta 121, dış hatta 913 olmak üzere toplamda 1034 uçak trafiğine hizmet verildi. Böylece, salgın sonrasının en yüksek rakamına ulaşıldı.

Aynı gün yolcu trafiği, iç hatta 19 bini aştı. Dış hatta ise 163 bini geçti. Toplamda 182 bin 150 oldu.

Bakan Karaismailoğlu, konu ilgili yazılı açıklama yaptı. Yaşanan turist yoğunluğuna dikkat çekti. Antalya Havalimanı'nın kapasitesini doldurduğunu, artan yolcu talebini karşılamak için 2021'de kapasite artırma ihalesini yaptıklarını hatırlattı.

Elde edilen rekorların kapasite artırımının doğru bir karar olduğunu gösterdiğini söyledi. Karaismailoğlu, ihale sonucunda işi alan yüklenicinin 8 milyar 55 milyon avroluk kira ödemesini garanti ettiğini hatırlattı. Firmanın 765 milyon avroluk yatırıma başladığını ve 2025'e kadar bitireceğini belirtti.

Karaismailoğlu, "Geleceğin Türkiye'sinde, turizm merkezlerinde bulunan havalimanlarının altyapısını yenilemeye yönelik projeler geliştirmek hayati önem taşıyor. Ülkemizin turizmde küresel bir marka olmasında büyük bir payı bulunan Antalya'nın, bu iddiasını sürdürmesi de turizm odaklı kalkınma yaklaşımını esas alan projelere yönelmesi ile mümkün." ifadelerini kullandı.

# türkiye # antalya # Kurban Bayramı # kurban # turist # turizm # rekor # bakan # Temmuz # ilk # Antalya Havalimanı # Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu