İzmir'de işçiler ek zam talebiyle eylemde

İzmir’de kurulu Amerikan TPI Composite bünyesinde çalışan işçilere yüzde 5’lik ek zam yapıldı. İyileştirmenin yeterli olmadığını belirten işçiler, üretimi durarak eylem yaptı. Üretimi durduran 55 emekçi işten çıkarıldı.

Ek zam memnun etmedi, işçiler üretimi durdurdu, işveren de 55 emekçinin iş akdini feshetti.

İzmir'in Menemen ve Çiğli ilçelerinde rüzgar gülü kanadı üretimi yapan Amerikalı şirket TPI Composite fabrikasında çalışan 3 bin 600 işçi alım gücünün düştüğünü belirterek ek zam istedi. İşveren ve fabrikada örgütlü Petrol İş Sendikası'nın görüşmeleri sonrası yüzde 5’lik ek zam verildi.

Ancak işçiler yüzde 5’lik zammın yetersiz olduğunu ifade ederek tepki gösterdi. Emekçiler üretimi durdurarak fabrikada eylemler düzenledi.

Tepkiler üzerine işveren 55 emekçiyi işten çıkardı. İşten çıkarmaların üzerine eylemler büyüdü. İşten atılan çalışanlar yeniden iş başı yapana kadar mücadelenin devam edeceği belirtildi.

Petrol-İş Sendikası İzmir Şubesi de işten atılan emekçiler iş başı yapana kadar ve ücretlerde istedikleri gibi bir iyileştirme sağlanana kadar eylemleri sürdüreceklerini duyurdu.

# izmir # çiğli # menemen # işçi