Öğrencilerin KYK borcu mağduriyeti

KYK kredisini ödeyemeyen gençlerin sayısı artıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, eğitim, sağlık ve güvenlik hizmetinin kamu eliyle yapılması gerektiğini vurguladı. Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar da KYK mağdururiyetleri ile ilgili kampanya başlattıklarını ve faizlerin silinmesi gerektiğini söyledi.

Üniversiteden mezun olan milyonlarca öğrencinin önüne faiz yüklü bir borç tablosu çıkıyor. Öğrencilere verilen tutar ile borç arasındaki fark sözleşmedeki oranı aşmış durumda.

37 binden 129 bine, 26 binden 74 bine, 41 binden 152 bine çıkan geri ödeme tutarları, henüz üniversiteden yeni mezun olan ve iş bulamayan gençler için büyük yüke dönüştü.

Milyonlarca öğrencinin mağduriyet yaşadığı KYK borçlarıyla ilgili Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'ten açıklama geldi. Perinçek, eğitim, sağlık ve güvenlik hizmetinin kamu eliyle yapılması gerektiğini vurguladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar da kampanya başlattıklarını ve faizlerin silinmesi gerektiğini söyledi.

Öğrenciye borç verme sistemini kaldıracaklarını ifade eden Çınar, eğitimin devlet eliyle yapılması gerektiğini vurguladı.

# sağlık # türkiye # Doğu Perinçek # Vatan # gençlik # türkiye gençlik birliği # kyk # üniversite # Partisi # dilek çınar # mağduriyet