TÜBİTAK Fen Lisesi başvuruları başladı

Geleceğin Aziz Sancarlarının yetiştirileceği, TÜBİTAK Fen Lisesi'ne başvurular başlıyor. 2022 Merkezi Sınav sonuçlarına göre yüzde 1'lik başarı diliminde yer alan tüm öğrenciler başvurabilecek. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılı için 90 öğrenci alınacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Fen Lisesi'ne başvuruların başladığını duyurdu. Bakan Varank sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda " Türkiye'nin en büyük araştırma kampüsünde, modern teknolojilerle donatılmış derslikler ve ileri düzey temel bilim atölyeleri gençlerimizi bekliyor" ifadelerini kullandı.

Varank, TÜBİTAK Fen Lisesi Merkezi Yetenek Giriş Sınavı'na başvuruların, 1-3 Temmuz'da e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılacağını duyurdu.

Öte yandan, TÜBİTAK'tan da konuya dair bir açıklama geldi. Açıklamada TÜBİTAK Fen Lisesi'ne, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı için 90 öğrenci alınacağını ilan edildi.

2022 Merkezi Sınav sonuçlarına göre yüzde 1'lik başarı diliminde yer alan tüm öğrenciler TÜBİTAK Fen Lisesi'ne başvurabilecek.

TÜBİTAK Fen Lisesi, hazırlık sınıfı dâhil toplam 5 yıllık eğitim programından oluşuyor. Lisede, alanında uzman öğretmen ve akademisyenlerle ileri düzey ve yükselen teknoloji için gerekli bilgi ve becerileri içeren bilim eğitimi veriliyor.

# türkiye # açıklama # mustafa varank # teknoloji # başvuru # bakan # sınav # Temmuz # tübitak # lise # medya # Fen lisesi