Bursa'da 253 yıllık gelenek yaşatıldı

Bursa’da Çaltılıbük’de 253 yıllık gelenek karnaval havasında yaşatılıyor. Çaltılıbük Kültür Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Birlik Köyleri Festivali’nde oyunlar oynandı, kostümler giyildi, davullar çalındı. Çaltılıbük’de bu sene de tam anlamıyla adet yerini buldu.

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesi Çaltılıbük Mahallesi’nde düzenlenen Birlik Köyleri Festivali’nde Türkler’in Orta Asya’dan göçünü canlandıran seromani ile renkli görüntüler yaşandı. Çaltılıbük Kültür Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Birlik Köyleri Festivali’nde oyunlar oynandı başta deve kostümleri olmak üzere çeşitli renkli hayvan kostümleri giyildi oyunlar oynandı halaylar çekildi.

Mustafakemalpaşa’da gerçekleşen 253 yıllık tarih kokan gelenek adeta yeniden yaşatıldı. Birlik Köyleri Festivali’nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bir karnavala dönüştü. Mustafakemalpaşa’daki festivalin kortej yürüşüne, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando ekibi çaldığı marşlar eşliğinde Türk bayrakları ile mahallle temsilcileri ve ilçe protokolü katılım sağladı. 

# bursa # türk # karnaval # gelenek # mustafakemalpaşa