Vatandaş ne Millet ne de Cumhur ittifakına güvenmiyor: %46

Vatandaş ne Millet ne de Cumhur ittifakına güvenmiyor. "Türkiye'nin en önemli sorununu hangi parti çözebilir? sorusuna Mayıs ayında verilen yüzde 34,7'lik hiçbiri yanıtı Temmuz ayında yüzde 46'ya çıktı. İşte Saros'un yaptığı araştırma sonucunun ayrıntıları....

Vatandaş ne Millet ne de Cumhur ittifakına güvenmiyor: %46 - Resim : 1

Vatandaşın sistem dışında çözüm arayışı büyüyor. Saros Araştırma Şirketi'nin Türkiye Gündemi ve Siyaset Araştırması üzerine yaptığı anketin sonuçları dikkat çekici..

Vatandaş ne Millet ne de Cumhur ittifakına güvenmiyor: %46 - Resim : 2

"Türkiye'nin en önemli sorununu hangi parti çözebilir? sorusuna Mayıs ayında verilen hiçbiri yanıtı yüzde 34,7'ken bu veri Temmuz ayında yüzde 46'ya yükseldi.

Vatandaş ne Millet ne de Cumhur ittifakına güvenmiyor: %46 - Resim : 3

Soruya AK Parti seçmeninin yüzde 41,3'ü, CHP seçmeninin yüzde 37,5'i, MHP seçmeninin yüzde 36,1'i, İYİ Parti seçmeninin yüzde 31'i HDP seçmeninin yüzde 47,1'i hiçbiri yanıtını verdi.

Vatandaşa sorulan sorulardan biri de "Hükümetin performansını genel olarak nasıl buluyorsunuz?" oldu. Vatandaşın bu soruya verdiği yanıtlar da çarpıcı.

Vatandaş ne Millet ne de Cumhur ittifakına güvenmiyor: %46 - Resim : 4

Araştırmaya katılanların sadece yüzde 26,9'u hükümetin performansını başarılı bulurken, yüzde 12,5'i kesmen başarılı olduğunu yüzde 57,7'si ise başarısız olduğunu ifade etti.

Saros Araştırmanın bir diğer dikkat çekici sorusu da "Genel olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başarılı buluyor musunuz?" oldu.

Vatandaş ne Millet ne de Cumhur ittifakına güvenmiyor: %46 - Resim : 5



Bu soruya yanıt verenlerin sadece yüzde 34'ü Erdoğan'ı başarılı buldu. Yüzde 14,5'i kısmen başarılı, yüzde 48,2'si başarısız buldu.

Vatandaş ne Millet ne de Cumhur ittifakına güvenmiyor: %46 - Resim : 6

MHP seçmenin yüzde 51,4'ünün Erdoğan'ı başarılı bulması ise ankette öne çıkan en çarpıcı veri oldu.

# türkiye # erdoğan # hdp # cumhurbaşkanı # millet ittifakı # Temmuz # cumhur ittifakı # saros araştırma şirketi # Türkiye Gündemi ve Siyaset Araştırması