IMF'den Avrupa'ya Rus gazı uyarısı

Dünya Bankası, Rus doğal gazındaki kesintilerin Avrupayı nasıl etkileri ile ilgili dikkat çeken bir makale yayımladı. Kısmı kesintilerin büyümeyi etkilediğine işaret edilen yazıda yapılacak tam bir kesintinin ciddi sonuçlar doğuracağı vurgulandı.

IMF, Rus doğal gaz tedariğindeki kesintinin, Avrupa ekonomilerini ciddi şekilde etkileyeceği uyarısı yaptı.

Dünya Bankası Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Direktör Yardımcısı Mark Flanagan, Araştırma Departmanı Emtia Birimi Başkanı Andrea Pescatori  ve Emtia Birimi Ekonomisti Martin Stuermer, ' Rusya'nın Doğalgaz Kesintisi Avrupa Ekonomilerini Nasıl Etkileyebilir?' başlıklı ortak bir blog yazısı kaleme aldı.

Gaz tedarikinin kısmi olarak kesilmesinin halihazırda Avrupa'nın ekonomik büyümesini etkilediğine işaret edildi. Tamamen kesilmesinin çok daha ciddi sonuçlar doğurabileceği belirtildi.

Yazıda, Avrupa ekonomisinin ticaret, yatırım ve finansal bağlantılar göz önüne alındığında ciddi bir gerileme ile karşı karşıya olduğu aktarıldı.

Avrupa'nın en büyük enerji tedarikçisi olan Rusya'dan doğal gaz ihracatında kısmi bir kesinti yaşadığı anımsatıldı, tam kesinti olması halinde gaz kıtlığı, yüksek fiyatlar ve ekonomik etkileriyle ilgili endişeleri artırdığı kaydedildi.

# rusya # avrupa # dünya # enerji # doğal gaz