Avrupa sıcağı Türkiye'yi etkiler mi?

Avrupa'yı etkisi altına alan ve bin kişinin ölümüne neden olan sıcak hava dalgasının, Çarşamba gününden itibaren Türkiye'de etkisini hissettireceği yönünde haberler çıktı. Ulusal Kanal’a konuşan Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, “ Hava sıcaklığında artış bekliyoruz ancak Avrupa’daki gibi bir sıcak hava dalgası olmayacak.” dedi.

Avrupa’yı sıcak hava dalgası vurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

Avrupa’da 1000’den fazla kişinin ölümüne neden olan sıcak hava dalgasının Türkiye’yi Çarşamba gününden itibaren etkisi altına alacağı yönündeki haberler vatandaşı tedirgin etmişti.

Ulusal Kanal’a konuşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanlarından Fevzi Burak Tekin, Avrupa’daki gibi bir sıcak hava dalgasının olmayacağını kaydetti.

Çarşamba ve perşembe günü Akdeniz kıyılarında ve Doğu Anadolu'nun doğusunda hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Cumartesi, Pazar ve pazartesi günü ise Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Akdeniz'in kıyı kesimlerinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 4 ile 6 derece üzerinde seyredileceği öngörülüyor.

Uzmanlar hava sıcaklığının yükselmesi ile ilgili vatandaşları uyarıyor.

İstanbul’da Cuma günü hava sıcaklığının tehlikeli şekilde artacağı yönündeki haberleri de değerlendiren uzmanlar, hava sıcaklığının önümüzdeki 3 gün boyunca, mevsim normallerinde seyredeceğini belirtti.

Adana ile ilgili ortaya atılan sıcak hava dalgası haberleri de gerçeği yansıtmıyor. Kentte sıcaklığın önümüzdeki günlerde mevsim normallerinin 2-3 derece üzerine çıkması öngörülüyor.

# türkiye # meteoroloji # doğu anadolu # avrupa # sıcak # Ulusal # hava tahmin uzmanı # sıcak hava dalgası