PKK'nın Duhok saldırısı kışkırtması

Irak’ın Duhok bölgesinde 8 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili Türkiye’den açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada saldırının terör örgütü kaynaklı olduğu işaret edildi. Güvenlik kaynakları ise Irak’ın kuzeyindeki operasyonlar sonucu terör örgütünün dağılma noktasına geldiği, bu nedenle PKK/KCK’nin algı operasyona başladığını belirtti.

Irak’ın Dohuk vilayetindeki sınır kenti Zaho’ya Türkiye’nin topçu atışı düzenlediği ve turistlerin hedef alındığı iddia edildi. 8 kişinin öldüğü, 23 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili Türkiye’den açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada hayatını kaybedenler için taziye dilekleri iletildi. Açıklamada “Dost ve kardeş Irak halkına ve Hükümetine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.

Açıklamada Türkiye’nin terörle mücadelesini sivillerin, tarihi ve kültürel varlıklar ile tabiatın korunmasına azami hassasiyet göstererek yürüttüğü belirtildi. Saldırının terör örgütü kaynaklı olduğunun değerlendirildiği vurgulandı.

Açıklamada “Bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir” ifadelerine de yer verildi.

Irak hükümeti yetkilileri, hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya da davet edildi. Dışişleri Bakanlığı, saldrının gerçek faillerinin açığa çıkarılması için Irak makamlarına iş birliği çağrısı yaptı.

Güvenlik kaynakları da saldırının teröristler tarafından düzenlendiğinin anlaşıldığını ifade etti. Kaynaklar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği sözde atışlar nedeniyle sivillerin hayatını kaybettiği yönünde haberlere terör örgütü PKK/KCK yanlısı yayın yapan medya organlarında rastlandığına dikkat çekti.

Güvenlik kaynakları, Irak'ın kuzeyindeki operasyonlar sonucunda terör örgütünün dağılma noktasına geldiğini kaydetti. Örgütün içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için yalan ve algı operasyonu gibi ahlak dışı yollarla çıkış arayışında olduğu bildirildi.

Kaynaklar, terör örgütü PKK/KCK'nın masum sivilleri hedef aldığı, bölge halkının köylerine, tarla ve bahçelerine gidemediği gerçeklerinin ortada olduğunu belirtti. Bu tür haberlerin, dikkatleri dağıtmak, algı oluşturmak için maksatlı ve yanlı olarak yayınlandığı vurgulandı.

# türkiye # Türk Silahlı Kuvvetleri # pkk # terör # ırak # terörle mücadele # türk # Mevlüt Çavuşoğlu # dışişleri bakanlığı # tarihi # kışkırtma # Duhok