SAT komandoları: Mavi Vatan'ın korkusuz muhafızları

SAT komandoları yarım asırdır, düşman unsarlarını, kendilerine özgü taktikleriyle hava, kara ve su altından iz bırakmadan etkisiz hale getiriyor. Komandolar, haftalarca süren ağır psikolojik ve fiziksel eğitimlerden geçerek yetişiyor. Her şartta görev yapabilmeleri için bir birinden farklı alanlarda eğitimler alıyor.

Mavi Vatan'ın korkusuz muhafızları: SAT Komandoları….

Sualtı Taarruz Timleri, Türk Silahlı Kuvvetlerine güç katan, barış ve savaş zamanı daima hazır stratejik bir birlik… Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarları ve otoritesinin korunmasında önemli bir güç kalkanı...

SAT Komutanlığı, "Sualtı Komando Grup Komutanlığı" adıyla 1963 yılında kuruldu. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı`nda adaya ilk ayak basan birlik olan SAT timleriydi. O tarihten bugüne de Türkiye Cumhuriyeti`nin tüm önemli harekatlarında başarıyla görev aldı.

SAT komandoları, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinden gönüllü subay ve astsubaylar arasından seçiliyor. 52 hafta süren ağır psikolojik ve fiziksel eğitimlerden geçerek yetişiyor.

Dünyanın her coğrafyasında, her iklimde, her türlü zorlayıcı koşulda görev yapmaları için dalış, atış, tahrip, paraşüt, özel keşif ve istihbarat toplama gibi farklı alanlarda eğitimler alıyorlar.

SAT Özel İhtisas Kursu`ndan başarıyla mezun olan deniz komandoları, zorlu eğitimlerine SAT Görev Birimleri ve SAT Timleri`nde de devam ediyor.

Deniz kuvvedetlerinin tek paraşütçü komando birliği olan SAT timleri, hava unsurları ile ortak faaliyetler yürüterek lazer ile hedef işaretleme ve hedef bilgisi sağlama görevlerini de icra ediyor.

Deniz komandolar, aldıkları bu eğitimler ile Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında önemli başarıların alınmasında kilit rol oynadı.

# türkiye # Türk Silahlı Kuvvetleri # tsk # türk # Kıbrıs # eğitim # Deniz # Mavi Vatan # özel kuvvetler komutanlığı # hedef # Fırat Kalkanı # ilk # Deniz Kuvvetleri Komutanlığı # Hava # komando # çok # sat komandoları # sualtı taaruz grup komutanlığı