KKTC'de Maliye Bakanı istifa etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Maliye Bakanı Sunat Atun, görevinden istifa etti. Atun'un yerine Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Alişan Şan atandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Bakanlar Kurulu bir kez daha değişti. Maliye Bakanı Sunat Atun, bakanlık bünyesindeki Kıbrıs Türk Elektrik Kurumunun Başbakanlığa bağlanmasının ardından görevinden istifa etti.

Atun’un istifasını kabul eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel, " Ulusal Birlik Partisi'nde bu tür değişimler her zaman olur, bu da onlardan biridir" ifadelerini kullandı.

Sunat Atun'dan boşalan Maliye Bakanlığı koltuğuna ise, Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Alişan Şan atandı.

Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun, Maliye Bakanlığından alınarak Başbakanlığa bağlandığını açıklamıştı. KIBTEK'in ülke ekonomisi için en kritik kurumlardan biri olduğuna dikkati çeken Üstel, kurumun doğru ve etkin şekilde yönetilmesi bu kararın alındığını belirtmişti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ersan Saner hükümetinin düşmesinin ardından Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi, Mayıs ayında Ünal Üstel’in başbakanlığında 3’lü koalisyon hükümeti kurmuştu.

Öte yandan KKTC Devlet Piyangosu Müdürü Osman Uzun, yaşanan EOKA skandalının ardından istifa etti.

Erenköy Direnişinin yıldönümü dolasıyla basılan piyango biletlerine, Erenköy Mücahitleri yerine rum teröri örgütü EAKO’nın fotoğrafı basılmış, olay, KKTC ve Türkiye’de büyük tepki çekmişti.

# türkiye # türk # KKTC # Kıbrıs # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # Başbakan # Devlet # Ulusal # maliye bakanı # Partisi # Ünal Üstel # sunat altun