EYT'liler için hangi formüller gündemde?

Emeklilikte yaşa takılanların gözü kulağı Ankara’dan gelecek haberlere çevrildi. Peki, Meclis'te EYT'liler için hangi formüller gündemde?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili adım atacakları açıklamasının ardından milyonlar Ankara'dan gelecek haberi bekliyor.

Bakanlık, emeklilikte yaşa takılanların durumuna çözüm için çalışma grubu oluşturuldu. Bu çalışma grubu, çeşitli formüller üzerinde mesai yapıyor. Formüllerin her birinin maliyetine ilişkin etki analizi yapılacak.

Bu çalışmaların Ocak ayına kadar tamamlanması öngörülüyor. Meclis’te yasalaşma sürecinin ise Ocak ayından sonraya kalması bekleniyor.

EYT konusu TBMM’nin de gündeminde yer alıyor. Son yıllarda CHP ve MHP milletvekillerince verilmiş kanun teklifleri bulunuyor. Peki, Meclis'te EYT'liler için hangi formüller gündemde?

- Sigortalı çalışmaya 8 Eylül 1999 ve öncesinde başlamak.
- 5000 prim günü ile kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini doldurmak.
- Teklifin yasalaştığı tarihten itibaren 3 ay içinde başvuru yapmak.


Bu teklifler yasalaşırsa, yürürlüğe girdiği tarihte 5000 prim günü ve kadın ise 20, erkek ise 25 yıl sigortalılık süresini doldurmuş olan EYT’liler emeklilik hakkından yararlanabilecek. O tarihte bu koşulları tamamlamamış olanlar ise faydalanamayacak.

# ankara # ekonomi # tbmm # meclis # Emeklilikte yaşa takılanlar # eyt # vedat bilgin # son # Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı