Putin'den Rusya'nın denizcilik doktrinine dair açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pazar günü St. Petersburg'daki Ana Deniz Geçit Töreninde yaptığı açıklamada, Rusya'nın yeni Denizcilik Doktrini'nin ülkenin ulusal çıkarlarının sınırlarını ve alanlarını belirlediğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pazar günü St. Petersburg'daki Ana Deniz Geçit Töreninde yaptığı açıklamada, Rusya'nın yeni Denizcilik Doktrini'nin ülkenin ulusal çıkarlarının sınırlarını ve alanlarını belirlediğini söyledi.

"Rusya'nın yeni Denizcilik Doktrini onaylandı. Hem ekonomik hem de hayati stratejik alanlar olan Rusya'nın ulusal çıkarlarının sınırlarını ve alanlarını açıkça belirledik. Her şeyden önce bunlar Arktik sularımız, Karadeniz, Okhotsk ve Bering Denizlerinin suları, Baltık ve Kuril boğazları. Onların korunmasını her koşulda kararlılıkla sağlayacağız" dedi.

Rus lider "Donanmanın yetenekleri burada anahtar kelimedir." ifadesini kullandı.

Egemenliğimize ve özgürlüğümüze tecavüz etmeye kalkışacak ve ülkemizin sınırlarında ve Dünya Okyanusunun herhangi bir yerinde stratejik görevleri başarıyla ve onurla yerine getirecek herkese hızla karşı koyma yeteneğine sahiptir” dedi.

Rusya cumhurbaşkanı, son gelişmelerin Rusya'nın yeterli ve kararlı eylemlerini gerektirdiğini belirtti. 

"Günümüz koşulları yeterli, hızlı ve kararlı adımlar atmamızı gerektiriyor. Şu anki denizci ve subay kuşağının Anavatan'ın güvenilir ve kalıcı desteği olduğuna eminim. Hepimiz için Anavatan kutsal bir kavram ve onun korumasıdır. Her birimiz için yüce bir görev ve hayatın özüdür" dedi.

Rus lider, son teknoloji Tsirkon hipersonik füze sistemlerinin Rus Silahlı Kuvvetlerine teslimatının önümüzdeki aylarda başlayacağını ve fırkateyn Amiral Gorshkov'un bu müthiş silahların ilk taşıyıcısı olacağını söyledi.

Putin, Rus Donanmasının silahlarını sürekli olarak geliştirdiğini belirtti.

Rus lider, "Hiçbir engelin bulunmadığı en son ve dünyanın rakipsiz Tsirkon hipersonik füze sistemlerinden bahsetmek yeterli olacaktır" dedi.

"Onların Rus Silahlı Kuvvetleri'ne teslimatı önümüzdeki aylarda başlayacak. Fırkateyn Amiral Gorshkov, gemisinde bu müthiş silahlarla savaş alarmı alan ilk kişi olacak. Bu savaş gemisinin operasyon alanı, Tsirkon hipersonik füzeleri ile donatılmış olacak. Putin, "Rusya'nın güvenliğini sağlama çıkarlarına göre seçilmelidir" dedi.

Donanma denizcilerinin ve diğer deniz uzmanlarının ailelerinin refahının, donanmayı geliştirmede Rus makamları için bir öncelik olmaya devam ettiğini söyledi.

Rus lider, Donanmanın geliştirilmesinin görevleri hakkında konuşurken, "Deniz ve Filo ile ilgili tüm sektörlerden denizcilerin, gemi yapımcılarının ve işçilerin ailelerinin refahı bir öncelik olmaya devam ediyor." dedi. 

# rusya # Putin # cumhurbaşkanı # gemi # Ulusal # ilk # son