Suriye ve Rusya gerçek mühimmatlarla tatbikat gerçekleştirdi

Suriye Savunma Bakanlığı, "Silahlı kuvvetlerimizin oluşumlarından biri, Suriye’de faaliyet gösteren Rus Kuvvetleri ile işbirliği içinde, gerçek muharebeye benzer koşullarda, kara, hava ve deniz birlikleri oluşumlarının katıldığı gerçek mühimmatlı bir taktik harekat tatbikatı gerçekleştirdi." açıklamasında bulundu.

Tatbikat, Ordu ve Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın yönlendirmesiyle, Genelkurmay Başkanı Korgeneral Abdülkerim İbrahim, Suriye’de faaliyet gösteren Rus kuvvetlerinin komutanı General Alexander Chaiko ve Suriye ve Rus ordularından bir grup yüksek rütbeli subay’ın huzurunda gerçekleştirildi.

Tatbikatın icra kuvvetlerinin komutanı, savaşın bir su bariyerini geçmenin ve karşı kıyıya ulaşma ve onu kurtarmanın yanı sıra düşmanın tahkim edilmiş noktalarına yönelik saldırıları içerdiğini açıkladı.

Operasyonlarda savaş uçakları, destek helikopterleri, karadan karaya operasyonel füzeler, topçu, roketatar ve diğer ateş araçları kullanıldı.

Ayrıca özel harekat grupları gölü geçerek karşı kıyıda ve göl içindeki adalarda düşmanın tahkim edilmiş noktalarını imha etti ve ardından mühendislik birlikleri köprüleri kurdu.

Benzer şekilde, çeşitli savaş uçakları düşman füze fırlatma üslerini, düşman arka rezervlerini ve karargahlarını imha ederken, destek helikopterleri düşman inişlerini imha etti ve dostane hava inişlerini sağladı.

Suriye ordusu kuvvetleri, düşman tarafından çeşitli ateş araçlarıyla sözde düşmanca karşı taarruza ve ağır atışlara maruz kalmıştır.

Genelkurmay Başkanı, tatbikatın tüm aşamalarını kapsamlı bir şekilde değerlendirdi ve tatbikatın silahlı kuvvetlerin yeteneklerini geliştirmedeki önemini vurguladı.

General, Suriye’nin topraklarının her karışını terörizm ve işgalden kurtarmak için savaşını sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

# ordu # rusya # suriye # cumhurbaşkanı # tatbikat # destek # suriye ordusu # Cumhurbaşkanı Beşşar Esad # Suriye Savunma Bakanlığı